Спартак постигна голямата цел и сега е време за равносметка. Спартак

...
Спартак постигна голямата цел и сега е време за равносметка. Спартак
Коментари Харесай

Васил Петров: Посвещавам влизането на Спартак в елита на моя баща

Спартак реализира огромната цел и в този момент е време за равносметка. 

Спартак (Варна) съумя да си подсигурява промоция в efbet Лига още предишния кръг, когато " соколите " победиха Созопол. Сега за варненци остава битката за първото място, само че основната цел пред тима е реализирана и след 13-годишно неявяване отборът се завръща във футболния ни хайлайф.

За страстите след класирането и какво да чакаме от Спартак през идващия сезон, приказва старши треньорът Васил Петров пред клубния уебсайт spartakvarna.bg:

" Честно казано, никой не си е представял, че нещо сходно може да ни се случи, когато започнах. В началото много хора не имаха вяра, питаха се, какъв е този млад треньор, без опит. Аз съм вярвал в триумфа, другояче нямаше да стартира. Радвам се, че демонстрирах своята непримиримост и хъс.

Честно казано, няма потребност от доста думи, значими са дейностите. Знам, че още с идването ми в Спартак (Варна), момчетата го видяха, въпреки, че и те бяха малко недоверчиви поради младостта ми и това е напълно обикновено. Но тъкмо това ме окуражи. Аз знам своите благоприятни условия и по някакъв метод съумях да печеля доверието им.

Безспорно най-трудният миг беше преди няколко кръга, когато допуснахме четири следващи загуби. Това беше най-тежкият психически миг, по този начин наречената „ дупка ”. Много мъчно излязохме от нея, само че се веселя, че с темперамент успяхме да я преодолеем. Четири загуби са доста. Замислял съм се, несъмнено, тъй като задачата на всички ни бе влизането в " А " група. Радвам се, че не съм се отказал и съм траял тъй като в този момент този триумф е доста сладостен. Той ни оказа помощ бързо да забравим за сложните моменти.

Победата и влизането в А група желая да посветя на моя татко. Това е може би най-важното и водещото за мен, да ходя напред и да не се отхвърлям. Преди да стартира в „ Спартак ” Варна, получихме може би най-лошата вест, че татко ми е болен от една доста подла болест, може би най-коварната. Това доста ме стимулира. Баща ми е огромен темперамент. След година и нещо излезе в ремисия, към този момент е здрав, за което доста се веселя. Този темперамент очевидно съм го наследил от него и тъкмо поради това желая да посветя влизането ни в елита на него. Той е футболен човек и по-щастлив от мен.

Вече сме постигнали задачата, влезнали сме в елита. Пътуваме за Пловдив, освободени от напрежение. Имаме футболисти, на които изискуем късмет за изява.

Как си представяме промоцията? Ох, какво да кажа… почтено казано не сме си го и мислили. Наслаждаваме се ден за ден на момента и да, чакаме я. Може би оттук насетне следва сложното. Това е една доста огромна отговорност, с доста мощни тимове, с доста мощна организация и ние сме длъжни да отговорим на всичко това уместно.

На мача със Созопол видях преди този момент извън публиката, която също като че ли не осъзнаваше какво се случва. Ние всички не осъзнавахме какво се случи и какво сме създали. Според мен с течение на дни и на седмици ще го осъзнаем. Неописуемо е. Виждах го в очите им. Това е доста хубаво нещо, което се случи за всички ни. Искам да благодаря най-много на публиката, на управлението, на хората, които са били до нас и са ни помагали. Без тях мъчно щяхме да се оправим. Със сигурност в много сложни моменти, даже и по време на мач, те са ни давали криле.

Едно е да създадеш клуб, да направиш мъжки тим, да влезеш във В група, както аз направих с частната ми школа. Имал съм няколко първи места в София с юношите, триумфи и в Испания, само че това е напълно друго нещо. Когато бях във В група, равнището ми бе познато, до момента в който това, което се случи в „ Спартак ” Варна е нещо друго като чувство. Сега малко е непознато, само че би трябвало да се приспособяваме бързо ", съобщи Петров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР